Nu skal det være....

Nu skal det altså være - jeg skal altså blive fortrolig med dette her blog-halløj! Jeg har allerede gjort forskellige forsøg - oprettede min første blog i 2007 - ak'o've - ét sølle indlæg! Nej, nu må jeg se at få noget prøvet af - hvad som helst...! Skulle der så forvilde sig en enkelt læser ind, ja, så husk på, at formålet er "kun", at jeg får lært mediet og mulighederne at kende. Døm mig endelig ikke på indholdet :-)!



søndag den 10. april 2011

Vitaminer til krop og sjæl

Hvad har solen med Ordkraft i Nordkraft at gøre? – jo da, det er vitamin til krop og sjæl – eller hjerne!
Sikke en weekend - masser af vitaminer :-)
Solen = D-vitamin
Solens stråler er den vigtigste kilde til D-vitamin, og D-vitamin spiller en helt central rolle i kroppens kamp mod sygdomme.
Danske forskere har nemlig som de første i verden opdaget, at vores immunforsvar er helt afhængigt af D-vitamin for at virke.
Forskerne har studeret de såkaldte dræber-T-celler, som immunforsvaret eksempelvis bruger til at bekæmpe bakterier, virus og kræft med, og de har fundet ud af, at dræber-T-cellerne ikke kan virke uden D-vitamin.
D-vitamin svarer til batteriet i en bil. Man har opdaget, at immunforsvarets dræber-T-celler er lige så afhængige af D-vitamin, som en bil har brug for et bilbatteri for at kunne starte. Med andre ord: Uden D-vitamin kan dræber-T-cellen ikke komme i gang med sit arbejde.
Desværre er solen også er en skurk, når det gælder ældning af hud og udvikling af almindelig hudkræft og modermærkekræft, så derfor kan man jo huske på, at særlig fede fisk er rige på D-vitamin – så spis min. 200-300 g fisk om ugen.

Ordkraft i Nordkraft 
Nordjylland har denne weekend afholdt sin største litteratur-event nogensinde i kulturcentret Nordkraft.
Arrangementet rummede op imod 100 programpunkter på tre døgn og deltagelse af 50 af landets mest kendte og respekterede forfattere - alt i alt altså tusindvis af personlige oplevelser for mennesker i alle aldre. ORDKRAFT var bredde, men også dybde og højde - ORDKRAFT var ikke elitært – det var tre døgn med millioner af ord. Kvalificerede ord!

Et vildt interessant arrangement (hvis man interesserer sig for kommunikation og bøger) i vildt interessante omgivelser! Når ja, og så var der masser af vind på dåse – sikke en udstilling!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar