Foråret er kommet – faktisk snart sommer – og dermed også
havearbejdet for mange. Hører du til blandt de heldige, der har haven fuld af
skvalderkål, løvstikke og måske også rabarber? Så tøv en kende inden du flår
det hele op (her tænker jeg mest på skvalderkålen), måske kan det anvendes til
noget nyttigt. Her får du et par tips, der alle er perfekt til de nye kartofler
og kyllingen i grillen!
Skvalderkål salat
½ lime
2 spsk. olivenolie
havsalt og sort peber
1 bundt skvalderkål
½ iceberg, snittet
sesamfrø
Lime og olivenolie røres sammen og smages til mes salt og
peber. Skvalderkål skyldes godt og plukkes i mindre stykker og blandes med
iceberg. Dressingen hældes over og der drysses med sesamfrø.2 spsk. olivenolie
havsalt og sort peber
1 bundt skvalderkål
½ iceberg, snittet
sesamfrø
Løvstikkepesto
Frisk løvstikke (ca.40 g)1/2 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
Ca. 100 g pinjekerner
1/2 tsk. godt salt
Ca. 50 feta
1 spsk. citronsaft
1/2 dl olivenolie
Friskkværnet peber
Skyl, tør og pluk løvstikke og persille, pil hviløget. Kom
alle ingredienser i en blender og blend til en tyktflydende masse. Tilsæt evt.
mere olivenolie indtil massen er cremet.
Rabarber kompot
200 g rensede rabarber
½ dl æbleeddike
½ dl sukker
½ dl æbleeddike
½ dl sukker
Skær rabarberne i stykker á ca. 2 cm. Kom rabarber, eddike
og sukker i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter.
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar