Langtidshævet - bagt i støbejernsgryde |
Sikkert – men det er da lækkert på morgenbordet – suppleret med
blødkogte æg og friskpresset juice.
Gode oplevelser og erfaringer skal deles, så her kommer opskriften på
det super lækre brød, der er langtidshævet og bagt i forvarmet emalje-/støbejernsgryde.
Resultatet – et brød der til forveksling kunne være bagt i stenovn.
Ingredienser:
- 1 lille klump gær (på størrelse med en ært)
- 7,5 dl vand
- 1½ – 2 spsk. salt
- 200 g durummel
- 800 g hvedemel (erstat evt. en tredjedel med en grovere meltype)
Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt derefter melet. Rør dejen sammen og
lad den hæve overdækket i skålen i mindst 12 timer ved stuetemperatur.
Formdejen til en løs kugle på et meldrysset bord, og lad den hæve yderligere 1½
-2 timer i en meldrysset skål. Tænd ovnen på 250° og anbring støbejernsgryden
med låg i ovnen. Lad den stå mindst 30 min til den er glohed. Drys mel i bunden
og lemp dejen over i gryden. Læg låg på og bag i 45 min. Tag derefter låget af
og bag brødet yderligere i 15 min., eller til skorpen er smuk mørk gylden. Tag
brødet ud af ovnen, og vip det ud af gryden – lad det køle lidt på en rist,
inden det serveres på det lækre morgenbord.
Velbekomme – bestemt arbejdet vær!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar