Den anden dag læste jeg en artikel i Foodculture.dk, der
fortalte, at hvert år ligger æbler og pærer til en værdi af 50 mio. kr. i
supermarkedspriser og rådner op i de danske haver i stedet for at blive spist.
En vurdering Landbrug & Fødevarer har foretaget. Endvidere fortæller
artiklen, at man kan indlevere sine æbler til et mosteri – f.eks. Ørbæk
Mosteri, hvor man modtager en liter æblejuice, der er mostet på forhånd, for
hver 10 kilo æbler der afleveres. Ørbæk Mosteri overtager så de indleverede
æbler til deres daglige æblemost-produktion. Læs selv artiklen her.
Jeg har rødder i Æblets by – Rødding, og elsker de skønne
æbler, og glædes over alle de æble aktiviteter, der er gang i – der kan du
komme med dine æbler, og selv moste dem, så det er dine egne æbler, du byder
på, når du skænker et glas æblemost. Besøg Æblets By - et besøg vær!
Jeg har også æbletræer i haven, og i dag har jeg samlet en
stor spand nedfaldsæbler, og de blev til et rigtigt søndagshygge-dessert-måltid
– nemlig gammeldags æblesuppe – serveret i det arvede bedstemors service.
Æblesuppen er et lækkert alternativ til en gammeldags æblekage.
1 liter vand
Ca. 100 g økologisk rørsukker eller efter smag1 økologisk citron1 stang økologisk vanilje
Tilbehør: Flødeskum, tvebakker eller søndagsudgavens
makroner
Skræl æblerne, befri dem for kernehuse og skær dem i både
eller tynde skiver. Kog dem møre med vand, sukker, citronskaller (tips: sørg
for de er så store, at de er nemme at fiske op igen inden suppen skal blendes) og
flækket vaniljestang (tips: gem altid vaniljestængerne, når du har brugt
kornene – de er fine at koge med som ekstra). Blend suppen eller pres den
gennem en sigte og hæld den tilbage i gryden. Smag til med citronsaft og evt.
lidt mere sukker. Serveres med flødeskum og tvebakker eller søndagsudgaven – makroner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar